Recept: Citronkyckling på selleri- och palsternacksbädd

Citronkyckling på selleri- och palsternacksbädd
Hela middagen i en och samma form – smart och praktiskt!
Annons

Citronkyckling på selleri- och palsternacksbädd

Recept: Citronkyckling på selleri- och palsternacksbädd

4 portioner
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 msk smör
8 skivor lufttorkad skinka
2 palsternackor
3 stjälkar blekselleri
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 citron
2 msk färsk timjan
1 dl vitt vin
1 1/2 dl riven ost, t ex västerbottensost
1 kvist tomter, ca 8 tomater

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Linda skinkskivor runt om kycklingfiléerna.
3. Skala och tärna palsternackorna. Skiva sellerin tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg allt i en ugnsform. Salta och peppra. Ringla över olja.
4. Pressa saften ur ena halvan av citronen och häll över grönsakerna. Lägg den andra citronhalvan i formen. Strö över timjan och häll på vinet. Lägg kycklingen ovanpå och strö över riven ost. Gratinera i 20 minuter.
5. Lägg på tomaterna och tillaga i ugnen, 15 minuter.
6. Vid servering: Pressa saften ur citronen, som varit med i ugnen, över kycklingen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Annons

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons