Clementinglögg med kanel recept

clementinglögg med kanel
Glöggmingel hör julen till. Så här gör du en en egen kryddig glögg med clementin, kanel och ett lagom sting av ingefära.
Annons
Clementinglögg med kanel
Kryddig glögg med lagom sting av ingefära. Vill du kan du spetsa glöggen med någon deciliter gin eller konjak. Foto: Pontus Ferneman

Clementinglögg med kanel

8 glas

1 clementin
½ lime
5 cm färsk ingefära, ca 50 g
75 cl rödvin, t ex ett kryddigt portugisiskt
1 dl rårörsocker el muscovadorörsocker
1 kanelstång
1 tsk kardemummafrön

Annons

Servering
2 clementiner
8 kanelstänger

 

Så här gör du clementinglögg med kanel

1. Skär clementinen och limen i skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.

2. Hetta upp långsamt under omrörning. Det får inte koka.

3. Sila ner glöggen i en kanna som du kan hålla varm, t ex över en värmehållare med värmeljus.

4. Lägg en skiva clementin och stick ner en kanelstång i varje glas. Fyll upp med glögg och servera.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons