Currydoftande kycklinggryta med mango chutney recept

Currydoftande kycklinggryta med mango chutney recept
Krämig och god gryta som är lätt att förbereda. Servera gärna lite extra mango chutney bredvid.
Annons
Currydoftande kycklinggratäng
Gott i mellandagarna med festlig kycklinggryta. Foto: Eva Hildén Smith

Recept currydoftande kycklinggryta med mango chutney

4 portioner

800 g kycklinglårfiléer
1 msk soja
140 g bacon
1 gul lök
2 msk smör
1 msk curry
11/2 tsk salt
2 krm peppar
4 dl sky och vatten
1 msk konc kalvfond
1 msk mango chutney
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 äpple

Annons

Garnering
1 äpple
2 kvistar bladpersilja

Servering
vildris
mango chutney

Så här gör du currydoftande kycklinggryta

1. Dela varje filé i fyra bitar. Blanda kyckling och soja. Skär baconet och löken i strimlor och stek tillsammans i stekpanna utan smör. Lägg över på en tallrik.

2. Bryn kycklingbitarna i smör i omgångar i en stekpanna. Strö över curry, salta och peppra. Lägg över kyckling och 3/4 av baconhacket  i en gryta. Skölj ur pannan efter varje stekomgång och tag tillvara på skyn.

3. Häll över den sparade skyn och vatten så det täcker köttet och koka upp. Låt grytan sjuda ca 15 min. Tillsätt fond, mango chutney och grädden blandad med mjölet. Låt grytan sjuda 5 min till. Skär äpplet i fina tärningar och rör ner i grytan. Låt sjuda ytterligare några minuter.

4. Garnering: Strö över det sparade baconhacket. Skär äpplet i fina tärningar och strö över. Stick i en persiljekvist.

5. Servera med vildris och mango chutney.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons