Currydoftande kycklingsoppa recept

Currydoftande kycklingsoppa med rostad majs
Den här matiga och krämiga kycklingsoppan är supergod att värma sig med en ruggig kväll. De rostade majsen till ger god sötma.
Annons
Currydoftande kycklingsoppa
Matig och krämig är den här kycklingsoppan som vi serverar med rostade majskorn. Foto: Anders Norrsell

Recept currydoftande kycklingsoppa

4 portioner

300 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 äpple
½ purjolök
1 gul lök
2 msk smör
1 msk curry
1 burk passerade tomater, 400 g
1 burk kons körsbärstomater, 400 g
1 dl vatten
2½ dl grädde
2–3 msk konc grönsaksfond
1 msk flytande honung
2 dl småbladig spenat
3 msk finhackad persilja

Annons

Topping
2 dl avrunna majskorn
2 msk smör

Garnering
kryddgrönt

 

Så gör du currydoftande kycklingsoppa

1. Putsa och strimla kycklingen. Salta och peppra strimlorna. Kärna ur och strimla äpplet. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka löken.

Annons

2. Fräs kycklingen i smör och curry i en stor gryta ett par minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs vidare i ytterligare några min. Grönsakerna ska vara blanka och smidiga men inte ha för mycket färg.

3. Tillsätt passerade tomater, körsbärstomater, vatten, grädde och fond. Låt soppan koka samman i ca 4 min. Smaka av med honung.

4. Vänd ner spenatblad och persilja i soppan. Tag av soppan från värmen.

5. Rosta de avrunna majskornen i smör i stekpanna på medelvärme tills de är torra. Strö lite majs över soppan, servera resten av majsen bredvid. Garnera soppan med kryddgrönt.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons