Ljuvlig daimchokladkaka

Ljuvlig daimchokladkaka
Ett tjockt lager ljuvlig mjölkchoklad med hackad daim täcker den här goda mandelkakan. En riktigt lyxig chokladkaka som även kan serveras som tårta.
Annons
Ljuvlig daimchokladkaka
Något för dig som gillar mjölkchoklad och daim! Foto: Pontus Ferneman

Recept lyxig daimchokladkaka

14 –16 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
150 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Garnering
300–400 g mjölkchoklad
2 dubbeldaim à 56 g

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst.

Annons

2. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar botten.

Annons

3. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt svalna.

4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Bred den över kakan. Hacka daimen och fördela över chokladen. Låt stelna.

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons