
Recept chokladrutor med daim i långpanna
ca 42 st
300 g smör
150 g mörk choklad, hackad el knappar
6 ägg
5½ dl strösocker
6½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl turkisk yoghurt
1 dubbeldaim
Chokladglasyr
2½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad, hackad
ca 1½ dubbeldaim
Ugn 175°
Gör så här
1. Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör samman till en slät blandning. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten varvat med yoghurten och choklad- och smörblandningen.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Hacka dubbeldaimen och strö den ovanpå.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna.
5. Chokladglasyr: Värm grädden. Ta från plattan. Rör ner chokladen. Rör samman till en slät smet. Låt svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.
6. Skär kakan i rutor. Hacka daimen och strö den ovanpå.