Drömgoda daimbitar i långpanna

Chokladrutor med daim
Kan man göra en chokladkaka ännu godare? Jo, daim piffar alltid upp! Här har vi blandat daim i både kaka och glasyr – mums!
Annons
Chokladrutor med daim
Hackad daim ger chokladkakan crunch. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrutor med  daim i långpanna

ca 42 st

300 g smör
150 g mörk choklad, hackad el knappar
6 ägg
5½ dl strösocker
6½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl turkisk yoghurt
1 dubbeldaim

Annons

Chokladglasyr
2½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad, hackad
ca 1½ dubbeldaim

Ugn 175°

 

Annons

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör samman till en slät blandning. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten varvat med yoghurten och choklad- och smörblandningen.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Hacka dubbeldaimen och strö den ovanpå.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna.

5.  Chokladglasyr: Värm grädden. Ta från plattan. Rör ner chokladen. Rör samman till en slät smet. Låt svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.

Annons

6. Skär kakan i rutor. Hacka daimen och strö den ovanpå.

 

Läs mer:

Chokladrutor med vaniljglasyr

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons