Lyxiga drottningmazariner

Drottningmazariner
Det är inte konstigt att mazariner är en av våra absoluta favoritkakor, och om man piffar upp mandelfyllningen med hallon, blåbär och 
vaniljkräm blir de ännu svårare att motstå! Ljuvliga kakor för finsmakare!
Annons
Drottningmazariner
Med sin mjuka mandelfyllning, lena vaniljkräm och söta bär är dessa mazariner oemotståndliga. 

Recept mazariner med bär och vaniljkräm

ca 30 st

1 sats mördeg enl grunddegsrecept

Fyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, mjukt
2 ägg
1½–2 dl vaniljkräm, typ kallrörd marsàn
ca 250 g hallon och blåbär

Annons

Dekoration
1 msk florsocker

Ugn 175°

Gör så här

1. Kavla eller tryck ut mördegen i välsmorda mandelmusselformar el andra kakformar. Låt dem stå i kylen medan du gör fyllningen.

2. Fyllning: Rör samman mandelmassa och smör. Tillsätt ett ägg i taget och rör samman till en slät smet.

3. Klicka lite vaniljkräm i varje form. Spritsa eller bred ett lager av mandelmassefyllningen ovanpå. Tryck ner några bär i varje kaka.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Ta försiktigt loss kakorna ur formarna.

5. Pudra kakorna med florsocker före servering.

 

Grundrecept mördeg

Bra grunddeg som ska ligga kallt en stund innan du kavlar ut den.

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
1 ägg

Gör så här

1. Arbeta samman alla ingredienser till degen. Använd gärna en matberedare men tänk på att inte köra längre än tills degen går ihop, annars kan degen bli seg.

2. Låt degen vila svalt insvept i plast ca 30 min.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons