Lyxig mascarponefrestelse

Italiensk mascarponesdessert
Krispiga kex, fluffig kräm och söta bär – vilken fantastisk avslutning på måltiden!
Annons
Italiensk mascarponesdessert
Frisk dessert med både bär och grädde. Foto: Anders Norrsell

Recept italiensk dessert med mascarpone och bär

4–6 port

2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
150 g mascarponeost
1 lime
ca 4 digestivekex
ca 250 g valfria bär el frukter
citronmeliss

Gör så här

1. Vispa grädden. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta limefrukten och riv skalet fint.

Annons

2. Blanda grädden och mascarponeosten. Vänd ner vaniljfrön och limeskal i blandningen.

3. Krossa kexen och fördela smulorna i glas. Klicka i mascarponekrämen, toppa med bär och garnera med lite citron- meliss.

 

Läs mer: 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons