Falukorvsgratäng med potatismos

Falukorvsgratäng
Sältan från korven gör sig bra ihop med den milda mozzarellaosten och tomaterna. Spritsa gärna potatismoset så blir den här vardagsrätten också en fröjd för ögat!
Annons
Falukorvsgratäng
Vardagsgott i fin form! Foto: Pontus Ferneman

Recept gratäng med falukorv och potatismos

4 port

500 g falukorv
5 tomater
250 g mozzarellaost
1 kruka basilika

Potatismos
1 kg potatis
1½ dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 ägg
salt och peppar

Annons

Garnering & servering
basilika
sallad

Ugn 200°

Gör så här

1. Skär korv, tomater och mozzarella i drygt ½ cm tjocka skivor. Varva korv, tomat- och mozzarellaskivor i en smord ugnsform med basilikablad mellan.

2. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller pressa den. Värm grädden och låt smöret smälta i den. Blanda ner smör- och gräddblandningen i potatisen och tillsätt ägget. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med moset.

3. Spritsa moset runt om korven. Tillaga i nedre delen av ugnen tills moset fått fin färg, ca 25 min.

4. Garnera gratängen med basilika och servera gärna en blandad grönsallad till.

Läs mer:

Korvlåda med sting
Heta korvar sätter smak på den här lättlagade gratängen. Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons