Falukorvsgratäng med potatis och grönsaker recept

Falukorvsgratäng
Varva falukorv, potatis, squash och tomater i en form och gratinera under ett krämigt osttäcke – hela middagen i en form!
Annons
Falukorvsgratang
Festfin falukorvslåda med senapsgrädde – mums! Foto: Lisa Björner

Recept falukorvsgratäng med potatis och grönsaker

4 portioner

400 g falukorv
500 g mjöliga potatisar
3 tomater, à 100 g
2 squasher, à 300 g
2 dl valfri grädde
1 vitlöksklyfta
2 msk stark senap
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven parmesanost

Annons

Garnering
färska basilikablad

Ugn 225°

 

Så här gör du falukorvsgratäng

1. Dra skinnet av korven, skala potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor. Skär squashen och potatisen i millimetertjocka skivor.

2. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnsform. Blanda grädde, vitlök, senap, basilika, salt och peppar och häll det över. Strö över osten.

3. Ställ in formen i ugnen och låt stå tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk, ca 30 min. Garnera gratängen med färska basilikablad.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons