Färsbiffar med potatismos och krämig gräddsås

Ädelostbiffar
Goda middagar med färs funkar lika bra när du har gäster som en helt vanlig vardag. Gör färsbiffarna till 
något extra genom att smula ner ädelost i smeten och servera dem med hemlagat potatismos och gräddsås!
Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Ädelostbiffar
Vardagsgott med ädelostfyllda färsbiffar. Foto: Anders Norrsell

Recept ädelostbiffar med potatismos

4 port

1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g köttfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
100 g ädelost
2 msk smör till stekning

Sås
2 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
11/2–2 tsk kinesisk soja
1 msk maizena redning

Annons

Potatismos
1 kg mjölig potatis
¾ dl mjölk, varm
2 msk smör

Servering
persilja
haricots verts
tomater

 

Gör så här

1.  Mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

2. Mosa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.

4. Tillsätt färs, ägg och kryddor. Smula sedan sönder ädelosten och vänd ner i färsblandningen.

5. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i smör 3–4 min per sida. Ta upp och lägg biffarna åt sidan.

6.  Sås: Häll vatten, grädde, fond och soja i stekjärnet. Koka upp blandningen och red av med maizena utrört i lite vatten. Koka upp igen. Salta och peppra.

7. Garnera med persilja och servera kokta haricots verts och tomater till.

 

Tips på porslin!

 

Läs mer:

Färsbiffar med senapssås

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons