Färsfyllda crêpes med paprika

Crêpes med färsfyllning
Sugen på nygräddade pannkakor med läcker fyllning? Här får du ett recept på tunt gräddade crêpes med köttfärs som smaksatts med grillad paprika.
Annons
Crêpes med färsfyllning
Man tager vad man haver… Här fyller vi crêpsen med läcker färs och paprika.

Recept crêpes med färs och grillad paprika

4 port

Pannkakor
3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
3 ägg
1 tsk salt
smör till stekning

Fyllning
500 g köttfärs
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
11/2 dl majskorn
2 bitar röd grillad paprika
2 msk tomatpuré
1 dl ajvar relish
2 msk konc kalvfond
1 dl vispgrädde

Annons

Topping
2 dl riven lagrad ost
2 bitar röd grillad paprika
kryddgrönt

Ugn 225°

Gör så här

1. Pannkakor: Vispa samman mjöl och hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt.

2. Stek tunna pannkakor eller crêpes i smör i stekpanna eller crêpejärn.

3. Fyllning: Stek färsen smulig i smör. Skala och finhacka lök och vitlök. Vänd ner i färsen och stek vidare i ett par min. Låt majsen rinna av och tärna paprikorna. Tillsätt tomatpuré, ajvar, fond och grädde. Vänd ner majs och tärnad paprika. Låt allt puttra ihop 8–10 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman.

5. Topping: Lägg pannkakorna tätt i en smord ugnsform. Strö över ost. Hacka paprikorna och lägg på. Gratinera strax under ugnens mitt i 13–15 min eller tills osten fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och servera med sallad.

 

Läs mer:

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons