Färskpotatissallad med dillpesto recept

Färskpotatissallad med dillpesto
Generös och matig potatissallad med härliga primörer som morötter, salladsärter och rädisor samt en dillpesto på 
cashewnötter som ringlas över. Sommarmat när den är som bäst!
Annons
Färskpotatissallad med dillpesto
Färskpotatis och primörer med dillpesto – så god kombo! Foto: Anders Norrsell

Recept färskpotatissallad med dillpesto

6 portioner
1 kg färskpotatis
400 g färska späda morötter
150 g salladsärter
1 knippe rädisor
2 hårdkokta ägg

Dillpesto
2 dl dill
1/2 dl orostade cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1 dl rapsolja

Annons

Garnering
rivet citronskal

 

Så här gör du potatissallad med dillpesto

1. Skrubba potatisen och koka den nästan helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga torr. Skrapa, skrubba eller skala morötterna, dela dem på längden. Koka dem i lättsaltat vatten i 5–10 min, känn med sticka att de är mjuka.

2. Ansa salladsärterna och koka dem i ca 1 min, spola av i kallt vatten. Ansa och halvera eller klyfta rädisorna. Koka dem i ca 1 min, spola av i kallt vatten.

3. Dela stora potatisar. Blanda potatis, morötter, salladsärter och rädisor. Fördela på ett generöst fat. Riv äggen grovt på rivjärn och strö över.

4.  Dillpesto: Mixa dill, nötter och skalade pressade vitlöksklyftor. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt. Klicka peston över salladen och garnera med rivet citronskal.

 

Lyxig potatissallad

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons