Somrig caesarsallad

Caesarsallad
Tänk vad mycket gott man kan göra med färdiggrillad kyckling! Här bjuder vi på en riktig festsallad med 
kyckling, bacon och 
underbar caesardressing.
Annons
Caesarsallad
Sommarens godaste sallad gör du med kyckling, bacon, fräscha grönsaker och hemlagad dressing. Foto: Anders Norrsell

Recept  caesarsallad med kyckling och bacon

4 port

Caesarsallad
400 g grillat kycklingkött el grillad kycklingfilé
200 g haricots verts
200 g cocktailtomater
1 huvud romansallad
1 dl solrosskott
1 pkt bacon, 140 g
2 skivor ljust bröd
2 msk olivolja
75 g parmesanost, grovriven

Annons

Dressing
5 sardeller, finhackade
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk citronsaft
svartpeppar efter smak
1 dl olivolja

Gör så här
1. Rensa kycklingen från ben och skär kycklingköttet i bitar. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten några min. Låt svalna. Halvera tomaterna och strimla salladen. Blanda grönsakerna och solrosskotten och fördela på fyra tallrikar eller i en stor skål.
2. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär brödet i bitar och stek i lite olivolja.
3. Fördela kyckling, bacon och bröd över grönsakerna. Strö över grovriven eller hyvlad parmesanost.
4. Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern eller matberedaren snurrar. Ringla dressingen över salladen eller servera i en skål bredvid.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons