Recept Festlig falukorv i ugn

Recept Festlig falukorv i ugn
Fixa hela middagen i en form. Skär stubbar av falukorven, gratinera med ost – ugnsstek med potatis och grönsaker. Servera med en kall sås.
Annons
Gratinera falukorven i ugn med potatis och grönsaker.
Smarrigt med ostgratinerad falukorv i ugn. Foto: Pontus Ferneman

Falukorv i ugn på nytt sätt

4 port
45 min

Ingredienser:
600 g potatis
200 g palsternackor
200 g morötter
1 rödlök
olja till pensling
salt, nymald peppar
1 knippe färsk timjan
550 g falukorv av god kvalitet
50 g riven ost

Annons

Kall sås:
2 dl lätt-crème fraiche
1–2 msk sötstark senap
1 knippe hackad persilja

Gör så här:
1. Skrubba potatisen, skala palsternackor och morötter. Skär potatisen i tunna klyftor och morötterna i sneda slantar. Skiva löken.
2. Lägg allt glest på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Blanda ner hackad timjan.
3. Skär stubbar av falukorven och skär snitt 1/3 ner i stubbarna så rutmönster bildas. Sätt dem på plåten och fördela ost över.
4. Grädda i 225°, ca 25 min, tills rotfrukterna mjuknat men har kvar sin spänst och korven fått fin färg.
5. Rör samman såsen, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till korven.

Smakrikt gott från Ulrikas hälsokök.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons