Recept: Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran
Torsk, räkor och fänkål i en spad av tomat och ett uns saffran. Det blir en klassisk fisksoppa med mycket smak!
Annons

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

4 portioner
500 g torskrygg, gärna fryst
500 g oskalade räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
0,5 g saffran, 1 kuvert
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater à 500 g
1 förp hela konserverade körsbärstomater à 500 g
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 dl hummerfond
300 g mix av frysta wokgrönsaker
Garnering:
dill

Annons

Gör så här:
1. Putsa fisken och skär i bitar som är ca 3×3 cm. Skala räkorna.
2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen fint.
3. Fräs saffran, lök, vitlök och fänkål blankt utan att de får färg i en gryta med olja.
4. Tillsätt krossade tomater, körsbärstomater, vin, grädde och fond, och rör om.
5. Tillsätt grönsaker och koka upp. Låt sjuda, ca 5 minuter.
6. Lägg i torsk och räkor, och låt det få ett uppkok och koka på svag värme, ca 2 minuter. Garnera med dill och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons