Fläderkaka med citronglasyr recept

Fläderkaka med citronglasyr
Bjud på läcker sockerkaka som piggas upp med både fläder och citron. Lättbakat och gott!
Annons

Recept fläderkaka med citronglasyr

10–12 bitar

120 g smör, mjukt
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
½ dl konc flädersaft

Garnering
2 dl florsocker
1–2 msk pressad citronsaft
citron

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du fläderkaka med citronglasyr

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandning, citronskal och flädersaft i smeten.

2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 45–55 min. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen som lock.

3. Garnering: Rör florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över kakan och garnera med fint skurna citronskivor.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons