Fläskfilé i krämig örtsås

Fläskfilé i örtsås
Gäster i helgen? Satsa på filé! Här får den sällskap av en krämig dragonsås, fluffigt potatismos och vitlöksstekt svamp. Så lätt att laga och så uppskattat!
Annons
Fläskfilé i örtsås
Bjud på filé i gott sällskap – krämig sås, mos och stekt svamp. Mums, vad gott!

Recept fläskfilé med dragonsås och potatismos

4 port

1 fläskfilé, ca 500 g
1 gul lök
1 msk smör

Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
11/2 dl mjölk

Dragonsås
2 msk tomatpuré
1 krm chilipeppar
1 msk dragon
2 msk konc kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
11/2 dl steksky

Annons

Vitlöksstekt svamp
250 g svamp
2 msk smör
1 dl hackad bladpersilja
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1. Potatismos: Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, tillsätt smör och mjölk. Vispa sönder potatisen med elvisp. Tillsätt ev mer mjölk. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär köttet i skivor. Skala och skiva löken. Bryn kött och lök i en stekpanna till fin färg. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan mellan stekningarna och ta tillvara skyn.

3. Dragonsås: Blanda ingredienserna och häll dem över filéskivorna och löken. Låt sjuda 10 min.

4. Vitlöksstekt svamp: Ansa svampen och stek den i smör med persilja och vitlök. Salta och peppra efter smak.

5. Servera filén med potatismos, kokt broccoli och vitlöksstekt svamp.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons