Recept: Fläskfilé med grönpepparsås och rostad potatis

Recept: Fläskfilé med grönpepparsås och rostad potatis
Bjud på fläskfilé med en smarrig gräddsås smaksatt med grönpeppar och senap. Garanterad succé!
Annons

Recept: Fläskfilé med grönpepparsås och rostad potatis

4 portioner
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g bacon, skivor
1+1 msk smör
Grönpepparsås:
1 schalottenlök
1 msk inlagda grönpepparkorn
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk majsstärkelse, Maizena
Tillbehör:
haricots verts
rostad potatis och morötter

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Linda baconskivor runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen tills köttet är klart, ca 20 minuter.
3. Grönpepparsås: Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk smör i stekpannan som köttet stekts i. Tillsätt hackad grönpeppar, vatten, fond och grädde, och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen.
4. Vid servering: Skiva köttet och servera med kokta haricots verts, rostad potatis och morötter och grönpepparsås.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons