Örtdoftande fläskfilégryta med ugnsstekt potatis recept

Örtdoftande fläskfilégryta
Bjud på fläskfilégryta som smaksätts med äpple, rosmarin och salvia! Härligt färgglatt blir det på tallriken med ugnsstekt sötpotatis och brysselkål till.
Annons
Örtdoftande fläskfilégryta
Värmande god gryta med fläskfilé, äpplen och örter. Foto: Erik Karlsson

Recept örtdoftande fläskfilégryta med sötpotatis och brysselkål

4 portioner

500 g fläskfilé
5 dl kycklingbuljong
1 tsk fransk senap
25 g smör
salt och peppar
2 röda äpplen
1 rödlök
1 msk färsk salvia
1 kvist rosmarin

Annons

Tillbehör
600 g sötpotatis
200 g brysselkål
3 msk rapsolja
salt och peppar
50 g valnötter

Ugn 225°

 

Så här gör du fläskfilégryta

1. Ansa och skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Koka upp buljongen med senap.

2. Stek fläskfilén på båda sidor i smöret, köttet ska vara genomstekt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform och täck med folie.

Annons

3. Kärna ur och skiva äpplena. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek äppelskivorna och löken tillsammans med salvia och rosmarin i samma stekpanna i fettet från köttet. Häll över buljongen och låt koka 4–5 min. Lägg i köttet och låt allt bli varmt.

4. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg i en ugnsform tillsammans med halverad brysselkål. Ringla över oljan och strö över lite salt. Ställ in i ugn ca 20 min. Krydda med salt och peppar. Strö över grovhackade valnötter.

5. Servera de ugnsstekta grönsakerna till grytan.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons