Flygande Jacob med mango

Flygande Jacob med mango
Varför hålla sig till att laga favoriträtterna på samma sätt år ut och år in? Fräscha till klassikern flygande Jacob genom att byta ut bananerna mot tärnad mango, som ger frisk 
och god smakbrytning 
i den här kycklingfavoriten.
Annons
Flygande Jacob med mango
Fredagsfavorit med twist – mango och curry ger gratängen nytt liv!

Recept flygande Jacob med mango och currysås

4 port

500 g kycklingfilé
140 g bacon
1 msk smör
250 g fryst mango
2 dl riven ost

Gratängsås
1 msk curry
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde

Annons

Garnering
1 dl jordnötter

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela filéerna så det blir tunna och smala bitar. Strimla baconet.

2. Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Ta upp kycklingen ur pannan och stek baconet.

3. Gratängsås: Stek curry i smör i en kastrull. Pudra i mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av den med salt och peppar.

4. Lägg kycklingfiléerna och hälften av mangobitarna i en gratängform och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 12 min.

5. Strö över jordnötter och servera med kokt ris, mangobitar, jordnötter och sallad.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons