Flygande Jakob – en riktig klassiker

flygande-jakob-recept
Flygande Jakob är en älskad retrorätt från 70-talet som fortfarande är lika frestande. I vårt recept varvar vi kyckling, bacon, curry, banan och jordnötter i en form. Lättlagad gratäng som passar lika bra på festen som till vardagsmiddagen!
Annons
Flygande Jakob
Flygande Jakob är en omtyckt retroklassiker! Foto: Anders Norrsell

Recept flygande Jakob

4 portioner
1 ägg
4 port ljummet nykokt ris
1 färdiggrillad kyckling
280 g bacon i skivor
2 bananer
3 dl vispgrädde
¾–1 msk curry
1–11/2 dl chilisås
salt och peppar

Garnering
1 1/2 dl salta jordnötter
persilja

Annons

Ugn 200°

 

Så här gör du flygande Jakob

1. Vispa upp ägget och blanda ner i riset. Fördela riset i en smord ugnsform.

2. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Klipp baconet i små bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva bananerna. Vispa grädden och blanda med curry och chilisås. Salta och peppra.

3. Varva kyckling, bacon och banan på risbädden. Bred ut gräddblandning- en ovanpå. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.

4. Garnering: Strö över lite jordnötter och persilja. Servera resten av nötterna vid sidan av.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons