Recept: Fransk kycklinggryta och parmesanpotatis

Fransk kycklinggryta och parmesanpotatis
Fransk kycklinggryta serverad med supergod parmesanpotatis som du bara inte får missa!
Annons
Fransk kycklinggryta och parmesanpotatis
Kycklinglår tillagade med benet kvar har mycket smak, här i en gryta. Serveras med supergod parmesanpotatis. Foto: Olof Abrahamsson

Fransk kycklinggryta och parmesanpotatis

4 portioner
200 g steklök
200 g champinjoner
700 g kycklinglår med ben
salt, peppar
2 msk smör
1/2 tsk torkad timjan
3 msk dijonsenap
2 dl ljus öl
3 dl vispgrädde
70 g färsk spenat
Garnering:
timjan
Tillbehör:
parmesanpotatis, se recept

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala löken. Ansa och dela champinjonerna om de är stora.
3. Krydda kycklingen med salt och peppar, och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg i lök och svamp, och fräs ett par minuter.
4. Tillsätt timjan, senap, öl och grädde, och koka upp. Småkoka under lock, 20 minuter.
5. Ta upp kycklingen och koka ihop såsen utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen och vänd ner spenat. Strö över timjan och servera med parmesanpotatis.

Parmesanpotatis

4 portioner
800 g potatis
1 dl vispgrädde
3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesanost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala, dela och klyfta potatisen, och koka den i ca 15 minuter. Den ska vara nästan mjuk, och låt den rinna av väl.
3. Lägg den i en smord ugnsform. Blanda grädde, persilja, riven vitlök, salt och peppar, och häll över potatisen. Strö över parmesanosten. Tillaga i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 20 minuter.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons