Frisk citroncheesecake i glas recept

Frisk citroncheesecake med blåbär
Härliga smaker kombineras i den här lilla portionscheesecaken som inte ska gräddas utan bara läggas ihop i en burk eller ett glas.
Annons
Citroncheesecake i glas

Bjud på en fräsch och frisk cheesecake med grekisk yoghurt istället för grädde! Foto: Anders Norrsell

Recept frisk citroncheesecake i glas

4-8 portioner
Botten
50 g smör
100 g chokladcookies
1 tsk kanel

Fyllning
3 gelatinblad
300 g färskost
2 dl grekisk yoghurt
3/4 citron, rivet skal och pressad saft
3/4 dl strösocker

Annons

Garnering
1 dl blåbär
1/4 citron, rivet skal
4–8 små myntakvistar

 

Så här gör du citroncheesecake i glas

Annons

1. Botten: Smält smöret. Mixa chokladcookies. Tillsätt kanel och smör, och tryck ut smulorna i botten på 4 större eller 8 mindre glasburkar eller glas.

2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Blanda färskost, yoghurt, citronskal- & saft samt socker i en skål. Krama ur och smält gelatinbladen i lite vatten på svag värme i en kastrull.  Blanda ner dem i krämen.

3. Fördela fyllningen i burkarna/glasen och låt stå kallt i minst 2 timmar.

4. Garnering: Toppa med blåbär, rivet citronskal och mynta.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons