Recept: Glutenfri citron- och vallmokaka

Glutenfri citron- och vallmokaka
Citron och vallmofrön i en härligt syrlig långpannekaka!
Annons

Glutenfri citron- och vallmokaka

Recept: Glutenfri citron- och vallmokaka

28 bitar
400 g smör
5 dl strösocker
7 ägg
500 g glutenfri mjölmix, t ex finmix Semper
2 tsk bakpulver
1/2 dl blå vallmofrön
2 citroner, rivet skal + ½ dl + ½ dl pressad citronsaft
200 g ricottaost
Citronsockerlag:
ca 1/2 dl pressad citronsaft, se ovan
1 dl vatten
1/2 dl strösocker

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
3. Blanda mjölmix och bakpulver, och vänd ner i smeten. Rör i vallmofrön, citronskal, 1/2 dl citronsaft och ricotta. Bred ut smeten i en långpanna, 34×23 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen, 45 minuter.
4. Citronsockerlag: Koka ihop 1/2 dl citronsaft, vatten och socker i en kastrull, 5 minuter. Häll lagen över den varma kakan och låt den dra in. Skär kakan i rutor.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons