Glutenfria äppelbullar

Glutenfria äppelbullar
Ta en härlig långfika med vänner och familj och njut av goda bullar med hemlagad vaniljkräm och äpplen! Och du, bullarna är glutenfria så de passar de flesta!
Annons
Glutenfria äppelbullar
Bulla upp med dessa glutenfria bullar med vaniljkräm och äpplen i fyllningen – mums!

Recept glutenfria bullar med vanilj och äpple

ca 26 st

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
ca 12 dl glutenfri mix, t ex Sempers

Vaniljkräm
3½ dl mjölk
½ dl strösocker
½ dl majsstärkelse
1 msk smör
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
ca 2 äpplen

Annons

Pensling & garnering
ägg
florsocker

Annons

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös den i degvätskan. Rör samman med socker, kardemumma, salt och den glutenfria mixen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

2. Vaniljkräm: Vispa samman mjölk, socker, majsstärkelse, smör och äggulor i en kastrull. Låt sakta koka, under omrörning, tills det tjocknar till en kräm. Ta kastrullen från värmen. Smaksätt med vaniljsocker. Låt svalna.

3. Skeda upp degen i formar. Låt jäsa ca 30 min.

4. Skala, kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor. Spritsa eller klicka vaniljkrämen i bullarna och tryck i äppelbitarna. Låt jäsa ytterligare 5–10 min. Pensla med lätt uppvispat ägg.

Annons

5. Grädda i mitten av ugnen, 7–8 min. Pudra ev med florsocker före servering.

Tips! Om du inte vill göra egen vaniljkräm går det att använda färdigköpt, kolla bara att den är glutenfri.

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons