Idas glutenfria fyllda chokladcupcakes med vaniljfrosting

Idas glutenfria fyllda chokladcupcakes med vaniljfrosting
Med en äppelurkärnare gör du enkelt plats för krämig vaniljfrosting, både inuti och ovanpå muffinsen. Oemotståndligt bakverk för alla med känslig mage. IBS-bloggaren Ida delar här med sig av sitt goda recept.
Annons
Bild: idasbakning.se

Glutenfria chokladcupcakes med frostning

Ca 12 st

Muffins:

2 ägg

2 dl socker

4 dl gluten- och laktosfri mjölmix (jag använde Sempers Lågproteinmix)

2 tsk bakpulver

3 msk kakao

125 gram laktosfritt smör

1,5 dl laktosfri mjölk

Annons

 

Frosting:

100 gram laktosfri Philadelphiaost

60 gram laktosfritt smör, rumsvarmt

4 dl florsocker

0,5-1 msk vaniljsocker

 

Så här gör du:

1. Vispa socker och ägg poröst. Smält smöret och låt de svalna något.

2. Tillsätt de torra ingredienserna, de smält smöret och mjölken.

3. Vispa till en jämn och fin smet.

4. Sätt ugen på 175 grader.

5. Fördela smeten i muffinsformar, ca 2/3 i varje.

6. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.

7. När dem svalnat använder du en äppelurkärnare för att göra ett hål i mitten på varje muffins. Tryck den inte ända ner i botten.

8. Fyll hålet i varje muffins med frosting med hjälp av en sprits. Fortsätt sedan att spritsa ovanpå muffinsen.

Bild: idasbakning.se

 

9. Frosting: Vispa ihop smör och Philadelphiaost.

10. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn och fin frosting.

Bild: idasbakning.se

Här hittar du receptet på chokladcupcakes med vaniljfrosting på Idas blogg.

 

 

puff-ida-w

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons