Recept: Glutenfria mandelkakor med choklad

Glutenfria mandelkakor med choklad
Lätta och lättbakade mandelkakor med mandelmassa, apelsin och choklad!
Annons

Recept: Glutenfria mandelkakor med choklad

22–24 stycken, ca 40 minuter
250 g mandelmassa
1 apelsin, rivet skal
3 msk äggvita, motsvarar äggvita från ca 11/2 ägg
75–100 g mörk apelsinchoklad eller mörk choklad

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda riven mandelmassa, apelsinskal och äggvita.
3. Klicka eller tryck ut genom en sprits med tyll på en plåt med på bakplåtspapper. Grädda i 10–12 min. Låt svalna.
4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakbottnen i chokladen. Ställ dem upp och ner på en bricka med bakplåtspapper. Låt stelna.

Recept:  Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons