Idas glutenfria syltkakor

Idas glutenfria syltkakor
Små läckra syltkakor toppade med glasyr. Mums för alla på kalas! IBS-bloggaren Ida delar här med sig av sitt goda recept.
Annons
Bild: idasbakning.se

Recept glutenfria syltkakor

Ca 30 kakor

Smet:

5 dl mjöl (Sempers Lågprotein Mix)

175 g laktosfritt smör, rumsvarmt

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

0,5–1 dl hallonsylt

 

Glasyr:

4 dl florsocker

2 msk vatten

Annons

5 droppar citronsaft eller ättika

Bild: idasbakning.se

Så här gör du:

1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smulig massa.

2. Vispa upp ägget och häll ned det i den smuliga massan. Arbeta ihop till en fin deg.

3. Sätt ugnen på 160 grader (OBS! Graderna mellan olika ugnar kan skilja sig. Jag har varmluftsugn).

4. Gör små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Gör en grop i varje boll. Fyll groparna med hallonsylt.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

7. Låt kakorna svalna.

8. Blanda ihop samtliga ingredienser och visa sedan med elvisp någon minut tills det blir lite fluffigt.

9. Spritsa, ringla eller bred ut glasyren på kakorna. Stelnar på ca 20 minuter.

 

Här hittar du receptet på Idas blogg.

 

puff-ida-w

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Hemmets i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Glutenfritt onlinekurs

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons