Idas glutenfria vaniljcupcakes med cookie dough-gömma

glutenfria-muffins
Överraskningsmuffins – tre läckerheter i ett. Kakdegsgömma i mjuka muffins täckta av vaniljglasyr. IBS-bloggaren Ida delar här med sig av sitt goda recept.
Annons
Bild: idasbakning.se

Recept glutenfria vaniljcupcakes

12 st

Cookie dough:

90 g laktosfritt smör, rumsvarmt

3/4 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

2,5-3 dl gluten- och laktosfri mjölmix (t ex Sempers Lågprotein Mix)

1,5 dl mörka chokladknappar

Annons

 

Gör så här:

1. Vispa ihop smör, farinsocker och vaniljsocker till en grynig massa.

2. Tillsätt mjölmixen så det blir till en deg. Rör ner chokladknapparna.

3. Forma degen till bollar, 12 st. Lägg bollarna på en tallrik, täck med plastfolie och ställ in i frysen i 30 minuter.

 

Cupcakes:

50 g laktosfritt smör

2 ägg

1,5 dl socker

2,5 dl glutenfri mjölmix (Ida använde Semper Lågproteinmix)

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl kokat vatten

12 st cookie dough-bollar

 

Gör så här:

1. Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Börja under tiden vispa ihop ägg och socker poröst.

2. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt. Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.

3. Fördela smeten i muffinsformar och tryck ner en boll i varje form

4. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.

Bild: idasbakning.se

 

Vaniljfrosting:

100 gram laktosfri färskost av philadelphiatyp

60 gram laktosfritt smör

4 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

1. Vispa smör och philadelphiaost slätt och luftigt.

2. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Rör frostingen slät.

3. Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svalnat

 

Här hittar du vaniljcupcakes med cookie dough-gömma på Idas blogg.

 

puff-ida-w

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons