Glutenfria vaniljwienerbröd med hallon och blåbär recept

Glutenfria vaniljwienerbröd
Glutenfri smördeg gör att fler kan njuta av dessa ljuvliga wienerbröd! De här toppar vi med vaniljkräm och läckra sommarbär.
Annons
Glutenfria vaniljwienerbröd
Lättbakade wienerbröd med smaskig fyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept glutenfria vaniljwienerbröd med hallon och blåbär

6 st

250 g glutenfri smördeg, fryst
ca 1 dl vaniljkräm, t ex kallrörd marsan
ca 150 g hallon & blåbär

Pensling & garnering
ägg
ev mynta
florsocker

Annons

Ugn 225°

 

Annons

Så här gör du vaniljwienerbröd

1. Tina degen. Kavla ut till en rektangel, ca 20×25 cm. Skär i rutor. Markera med kniv en liten tunn kant runt varje platta, skär inte igenom degen.

2. Bred vaniljkräm i rutorna. Lägg några bär på varje ruta. Spara resten till garnering efter gräddning. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg.

3. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min. Garnera med bär och mynta. Pudra med florsocker.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons