Recept: Gnocchigratäng med kyckling och ratatouille

Kycklingfilé med gnocchi och ratatouille
Kycklingfilé, potatisgnocchi och ratatouille i en härlig gratäng. Bästa bjudmaten!
Annons

Kycklingfilé med gnocchi och ratatouille

Recept: Gnocchigratäng med kyckling och ratatouille

4 portioner
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning
200 g champinjoner
400 g gnocchi, finns i kyldisken
150 g mozzarella
2 msk pumpakärnor
rucola
Ratatouille:
750 g aubergine, squash och paprika blandat
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt

Annons

Gör så här:
1. Ratatouille: Skär aubergine, squash och paprika i grova bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk och glansig i en stor gryta med olja. Tillsätt grönsakerna och tomatpuré, och fräs i 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, vinäger och salt, och småkoka på svag värme under lock, 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Stek ett par minuter på medelvärme.
4. Skär svampen i kvartar och stek dem i en stekpanna med smör.
5. Blanda svamp, ratatouille och gnocchi, och lägg i en ugnsform. Lägg kycklingfiléerna i formen. Riv mozzarellan i bitar och strö över kyckling och grönsaker tillsammans med pumpa- kärnor. Gratinera mitt i ugnen, 30 minuter.
6. Vid servering: Strö över rucola.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons