Godaste räksmörgåsen med sparris och hollandaise recept

Räksmörgås med sparris
Satsa på en riktigt lyxig smörgås när du vill unna dig något gott! Här toppar vi sparris- och
 räkmackan med världens
 enklaste hollandaisesås!
Annons
Räksmörgås med sparris
Toppa räkmackan med hemlagad hollandaisesås! Foto: Pontus Ferneman

Recept räksmörgås med sparris och hollandaise

4 st

1 1/2 stånd sparris, ca 375 g
400 g räkor med skal (ca 130 g skalade)

Hollandaisesås
3 äggulor
2 msk vatten
150 g smör, mjukt
2–3 tsk citronsaft
1 krm salt
vitpeppar

Annons

Servering
4 skivor surdegsbröd
2 msk smör
1 knippe dill

 

Så här gör du räksmörgås med sparris

1. Skölj och ansa sparrisen. Bryt av den nedre torra delen på sparrisstjälkarna.

2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola i kallt vatten så att kokningen avstannar. Lägg åt sidan.

3. Skala räkorna.

4. Hollandaisesås: Vispa äggulor och vatten i en kastrull på svag värme. Passa noga, äggkrämen får inte koka. När äggkrämen tjocknat, ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret i små klickar. Smaka av med citron, salt och peppar. Håll såsen varm över varmt (ej hett) vattenbad till serveringen.

5. Servering: Rosta brödskivorna och bred smör på dem. Lägg sparris på brödet. Arrangera räkor och hollandaisesås på sparrisen. Garnera
med dillvippor.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons