Recept: Gör din egen klementincurd

Gör din egen klementincurd
Klementincurd – så gott på scones, nybakad formfranska, rostat bröd och i efterrätter.
Annons

Gör din egen klementincurd

Recept: Gör din egen klementincurd

1 dl strösocker
2 äggulor
2 klementiner, finrivet skal och pressad saft
1 tsk vaniljsocker
100 g smör

Gör så här:
1. Vispa socker och äggulor luftigt, gärna med elvisp.
2. Koka upp pressad klementinsaft och klementinskal från (skölj klementinerna noga) och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och tillsätt lite i taget till äggsmeten under vispning. Häll
tillbaka allt i kastrullen och sjud på svag värme under vispning tills krämen börjar tjockna. Rör ner smöret i klickar. Låt kallna.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Shutterstock/IBL

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons