Gräddbakad lök med parmesan

Gräddbakad lök med parmesan
Lök upplevs av många som starkt, men om man bakar dem i ugnen blir smaken mycket mildare och väldigt god. Och tillsammans med grädde och parmesanost får du det perfekta tillbehöret som passar på
 buffébordet eller till t ex kryddiga korvar.
Annons
Gräddbakad lök med parmesan
Med sin milda smak passar gräddbakad lök till kryddstark mat. Foto: Pontus Ferneman

Recept gratinerad  lök med parmesanost

4 port
8–10 smålökar, blanda gärna schalottenlökar med gula och röda steklökar
2 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesanost
1 msk skuren gräslök

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Skär bort rotfästet på lökarna, men låt skalet sitta kvar. Lägg dem i en kastrull med så mycket kallt vatten att det täcker lökarna. Koka upp och låt dem sjuda i 10–15 min, beroende på storlek. Spola dem i kallt vatten. Ta försiktigt bort skalet med hjälp av en liten skalkniv.

2. Lägg lökarna tätt tillsammans i en liten ugnsfast form. Häll i grädden och strö över parmesanosten. Gratinera i ugn, ca 10 min.

Annons

3. Strö över skuren gräslök och servera.

 

Av: Sofia Tronêt Fernberg

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons