Recept: Recept: Gräddig pepparkyckling och krossad ugnspotatis
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk smör
salt
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
9 körsbärstomater
Garnering:
2 msk hackad persilja
rosépeppar
grönpeppar
Tillbehör:
krossad potatis, se recept
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela varje kycklingfilé på längden. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och fräs lite till. Salta. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
3. Häll i grädde, vatten, fond, crème fraiche och chilisås i stekpannan, och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Lägg i delade tomater.
4. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
5. Vid servering: Strö över persilja och lite extra krossad peppar.
Krossad potatis
1 kg potatis, t ex Amandine
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
salt, peppar
Gör så här:
1. Koka potatisen nästan klar. Häll av vattnet och ånga den torr.
2. Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så de går sönder lite. Krossa vitlöksklyftorna och och blanda med potatisen. Ringla över olja, strö över ost och krydda med salt och peppar.
3. Tillaga i ugnen tills potatisen fått färg, ca 15 minuter.
Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson