Krämig gratäng med rulader och spritsat potatismos recept

Lövbiffsrulader under ädelosttäcke
Vill du laga hela middagen i samma form? Då passar den här festliga rätten med lövbiffsrullader och spritsat potatismos perfekt!
Annons
Lövbiffsrulader under ädelosttäcke
Allt i en form – festliga rulader av lövbiff och spritsat potatismos. Foto: Erik Karlsson

Recept krämig gratäng med rulader och spritsat mos

4 portioner

1 purjolök
smör till stekning
150 g hårdost
500 g lövbiff
persilja

Sås

140 g ädelost
3 dl syrad grädde

Mandelpotatismos
1 kg mandelpotatis
2 dl mjölk
50 g smör
1 ägg
salt och peppar

Annons

Ugn 225°

 

Så här lagar du gratäng med rulader och spritsat potatismos

1. Sås: Smula ner ädelosten i en kastrull med syrad grädde. Värm försiktigt under omrörning tills osten smält.

2. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet. tillsätt mjölk och smör. Stöt potatisen med elvisparna och vispa till ett slätt mos. Vispa ner ägget, salta och peppra. Fyll en spritspåse med moset.

Annons

3. Skölj och skiva purjolöken. Lägg lite åt sidan till garnering. Fräs resten i lite smör i en stekpanna tills den mjuknar en aning. Skär osten i stavar, i det antal som du har lövbiffsskivor.

4. Lägg ut lövbiffen på en rengjord yta. Salta och peppra. Lägg en oststav på varje skiva och strö på lite stekt purjolök. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

5. Bryn lövbiffsrullarna i smör. Lägg över i en gratängform.

6. Häll såsen över ruladerna och spritsa potatismoset runtom. Strö över resterande purjolök.

7. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min, tills mostopparna får färg och såsen bubblar lite. Toppa med persilja och servera.

Lövbiffsrulader i gräddsås

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons