Grekiska hamburgare

Grekiska hamburgare
Bästa tipset för en lyckad grillkväll? Bjud på hemlagade hamburgare med goda tillbehör!
Annons
Grekiska hamburgare
Inget slår en hemlagad hamburgare! Foto: Pontus Ferneman

Recept grekiska burgare med yoghurtsås

4 port

500 g blandfärs
1 ägg
100 g fetaost
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja

Yoghurtsås
½ gurka
flingsalt
2 dl grekisk yoghurt
svartpeppar

Annons

Servering
4 stora salladsblad
4 hamburgerbröd

Gör så här
1. Rör samman färsen med ägg, smulad fetaost, salt och peppar. Pressa i vitlöken och rör ner persiljan i färsen. Forma till fyra biffar och grilla några min på varje sida. Biffarna ska vara genomstekta. Pensla gärna gallret med lite olja så inte biffarna fastnar, rör inte för mycket på burgarna.
2. Yoghurtsås: Riv gurkan och lägg den att rinna av i ett durkslag. Salta lätt och låt den stå 15–20 min. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gurka och yoghurt. Smaka av såsen med svartpeppar.
3. Lägg salladsblad på underdelarna av hamburgerbröden. Lägg på biffarna och klicka på lite sås. Lägg på överdelarna.

Tips! När man grillar köttfärsbiffar är det lättast att använda grillhalster. Pensla gallret med olja så att inte köttet fastnar. Du kan även pensla olja direkt på biffarna innan du lägger dem på gallret.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons