Grekiska köttbullar med fetaost

Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås
Prova grekiska köttbullar i tomatsås som omväxling – jättegott! Servera dem gärna med ugnsstekt potatis som blandas med 
rödlök och oliver.
Annons
Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås
Smaksätt köttbullarna med vitlök, basilika och fetaost.

Recept fetaostfyllda köttbullar i tomatsås

4 port

500 g blandfärs
1 ägg
3 msk hackad basilika
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
150 g fetaost
1 msk smör
1 msk olivolja

Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
salt och peppar

Annons

Dekoration
basilika
fetaost

Tillbehör
600 g delikatesspotatis
3 msk olivolja
salt
1 rödlök
1 näve machésallad
2 dl svarta oliver

Ugn 225°

Gör så här

1. Blanda färs, ägg och basilika. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.

2. Skär drygt hälften av fetaosten i små tärningar. Forma färsen runt fetaosttärningarna.

3. Stek köttbullarna i smör och olivolja tills de är genomstekta.

4. Tomatsås: Skala och hacka vitlök och gul lök. Låt löken bli glansig i olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomaterna och låt puttra några min. Salta och peppra. Mixa såsen med stavmixer.

5. Servera köttbullarna i tomatsåsen. Smula över resten av fetaosten och basilikablad.

6. Tillbehör: Lägg potatisen på en plåt med bakpapper. Ringla över oljan och strö över salt. Baka i ugn 35–40 min eller tills potatisen fått fin färg. Blanda med tunt skivad rödlök och sallad. Strö över oliverna.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons