Grillad paprika med mozzarella

Grillad paprika med mozzarella
Lyxig paprikasallad med minimozzarellabollar. Paprikan får extra mycket smak när du grillar den och tar av skalet, sedan är det bara att krydda och blanda med mozzarella så har du fixat sommarens godaste tillbehör. Och enkelt att göra är det också!
Annons
Grillad paprika med mozzarella
Du kan även grilla paprikan i ugnen på hög värme. Foto: Pontus Ferneman

Recept grillad paprika och mozzarellaost

4 port

4–6 paprikor, gula & röda
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
flingsalt
250 g minimozzarella
3 msk klippt krasse

Ugn 250°

 
Gör så här
1. Dela paprikorna mitt itu och lägg på grillen. Ta av från grillen när de börjar bli svarta. Eller grilla dem i ugnen på bakpappersklädd plåt. Lägg paprikorna i en plastpåse 15 min.
2. Dra av skalen och strimla paprikorna. Lägg strimlorna i en skål. Ringla över olja. Pressa över vitlök och strö över flingsalt. Fördela mozzarellabollarna över paprikorna och strö över krasse.

Annons

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons