Grillade grönsaker inlagda i örtolja recept

Grillade grönsaker i olja
Grilla nyskördade grönsaker och lägg in i olja med timjan och vitlök. Härligt tillbehör som passar till det mesta!
Annons
Grillade grönsaker i olja
Lägg in grönsakerna i örtolja. Foto: Anders Norrsell

Recept grillade grönsaker inlagda i örtolja

4 portioner

400 g squash
550 g aubergine
1 rödlök
salt och svartpeppar
2 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
färsk timjan
6 dl olivolja + olja till grillning

Annons

 

Så här gör du grillade grönsaker i örtolja

1. Skär squash, aubergine och lök i 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja och grilla dem på båda sidor, salta och peppra.

2. Dela paprikorna på längden, kärna ur och pensla med olja. Grilla paprikorna och dra av skinnet. Salta och peppra. Dela ev i mindre bitar. Skala och dela vitlöken.

3. Varva grönsaker, vitlök och timjan i en glasburk och häll över olja. Stäng med tätslutande lock, ställ kallt ca 1 dygn. Förvara burken i kylen.

 

Inlagda tomater

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons