Grönkålssoppa med pilgrimsmusslor

Grönkålssoppa med pilgrimsmusslor
En soppa kan bli hur lyxig som helst med pilgrimsmusslor till. Trä dem på spett så blir det ännu festligare!
Annons
Grönkålssoppa med pilgrimsmusslor
Njut av lyxig soppa med musslor på spett – för det är du värd! Foto: Pontus Ferneman

Recept grönkålssoppa med pilgrims musslor

1 port

2 1/2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
200 g fryst hackad grönkål
1 msk vetemjöl
1 msk smör
salt och peppar
1 msk crème fraiche
2 msk hackad gräslök

Annons

Pilgrimsmusslor
3 pilgrimsmusslor
1/2 uppvispat ägg
1/2 dl ströbröd, gärna panko
smör till stekning
2 basilikablad
1 träspett

Annons

 

Gör så här

1. Koka upp 2 dl vatten med buljongtärningen. Lägg i grönkålen och låt den tina i buljongen.

2. Vispa mjölet med resterande vatten till en slät redning. Blanda den i soppan, koka under omrörning ca 5 min. Tillsätt smöret, salta och peppra. Vispa i crème fraiche. Mixa soppan. Blanda ner gräslök.

3.  Pilgrimsmusslor: Doppa musslorna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek dem till fin färg i smör. Trä upp dem på spett varvat med basilikablad.

Annons

4. Servera spetten till soppan.

 

Läs mer:

Broccolisoppa med vitlöksost

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons