Grönsakspaj med fetaost recept

Grönsakspaj med fetaost
Njut av nyskördat från naturens skafferi! Här samsas massor av grönsaker – aubergine, squash, tomater, sparris och potatis – i en rustik paj toppad med fetaost, citron och örter. Så gott!
Annons
Grönsakspaj med fetaost
Fyll pajskalet med ugnsrostade grönsaker. Foto: Anders Norrsell

Recept grönsakspaj med fetaost

4 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
6 små delikatesspotatisar
1 gul lök
½ liten aubergine
1 liten squash
1 kvist cocktailtomater
150 g grön sparris
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
75 g fetaost

Annons

Pensling
1 äggula

Garnering
rivet citronskal
färska örter

Ugn 225°

 

Så här gör du grönsakspaj

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 min.

2. Fyllning: Skala och klyfta delikatesspotatisen. Skala och grovhacka sedan löken. Dela auberginen och squashen i bitar. Halvera tomaterna. Bryt av nedre delen på sparrisen.

Annons

3. Fördela allt i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta i ugnens mitt ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.

4. Vänd ner spenat bland grönsakerna och låt svalna.

5. Kavla ut en degrundel på lätt mjölat bakbord, ca 30 cm i diam. Lägg degplattan på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Smula över fetaosten.

6. Fördela grönsakerna på degplattan. Lämna en kant runt om, 5–6 cm bred. Vik upp kanten runt fyllningen. Pensla kanten med uppvispad äggula. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min.

7. Garnera med citronskal och örter vid servering.

 

Squashpaj med tomater

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons