Recept: Gulasch med potatis och paprika

Recept: Gulasch med potatis och paprika
Middagen där du tillagar potatisen i direkt i grytan. Snabbt, smart och så gott!
Annons

Gulasch med potatis och paprika

Recept: Gulasch med potatis och paprika

4 personer
1 kg grytbitar av nöt
smör till stekning
salt, grovmalen svartpeppar
1 liter vatten
2–3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
1 gul lök
8 steklökar
4 vitlöksklyftor
3/4 dl tomatpuré
1/2 tsk mald kummin
2–3 msk paprikapulver
4 medelstora potatisar, tärnade
2 röda paprikor, tärnade
ev mörk snabbredning, Maizena
Garnering:
persilja eller timjan
Servering:
kokt potatis
gräddfil
saltgurka

Annons

Gör så här:
1. Putsa och skär köttet i grytbitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Vispa ur pannan med vatten efter varje stekning och häll skyn och köttet i en stekgryta.
2. Koka upp vatten och fond och häll i stekgrytan så att köttet precis täcks. Spara resten av buljongen.
3. Skala och skiva löken. Skala steklökarna. Fräs lök, steklök och riven vitlök i en stekpanna med smör. Lägg över i grytan tillsammans med tomatpuré, kummin och paprikapulver. Låt puttra, ca 30 minuter.
4. Skala och tärna potatisen. Kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt potatis och paprika till grytan. Häll på resten av buljongen och låt puttra tills potatisen och köttet har mjuknat. Red ev av grytan.
5. Garnera med persilja eller timjan och servera med kokt potatis, gräddfil och saltgurka.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons