Gulaschsoppa på högrev & smördegsstänger recept

Gulaschsoppa på högrev
Vad passar väl bättre kalla vinterkvällar än soppa och hembakat bröd? Gulaschsoppa på högrev är så gott att värma sig med! Piffa gärna upp soppan med smördegsstänger som tillbehör!
Annons
Gulaschsoppa på högrev med smördegsstänger
Gör gärna den här soppan en dag i förväg. Servera nygräddade smördegsstänger som tillbehör, se recept nedan. Foto: Anders Norrsell

Recept gulaschsoppa på högrev

4 portioner
500 g högrev
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk paprikapulver
1 tsk malen kummin
2–3 msk tomatpuré
1 l vatten
3 msk konc kalvfond
1 burk kons körsbärstomater, 400 g
6 potatisar
1 röd paprika
1 orange paprika
1 röd chilifrukt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Annons

Servering
riven ost
crème fraiche

Garnering
kryddgrönt

 

Så här gör du gulaschsoppa på högrev

1. Putsa köttet och skär det i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Tag upp och flytta över till en gryta.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör så att det blir blankt och smidigt men inte får färg. Lägg över i grytan.

Annons

3. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré, vatten, fond samt tomater. Låt allt koka under lock på svag värme i ca 30 min.

4. Skala och tärna potatisen och lägg ner bitarna i grytan. Kärna ur och tärna alla paprikorna. Kärna ur och strimla chilifrukten fint. Lägg ner i grytan. Låt allt koka vidare i ca 30 min. Smaka av med salt, svartpeppar och lite hackad persilja.

5. Servera soppan med riven ost, en klick crème fraiche och smördegssstänger, se recept nästa uppslag. Garnera med kryddgrönt.

 

Frasiga smördegsstänger
Godast nygräddade! Passar till alla soppor, som snacks eller till drinkar. Foto: Anders Norrsell

Recept  frasiga smördegsstänger

12 st
1 pkt färsk smördeg, 250 g
1 ägg till pensling
100 g riven ost
sesamfrön
chiliflakes

Ugn 225°

 

Så här gör du frasiga smördegsstänger

1. Rulla ut smördegen med medföljande bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över riven ost och dela i 12 lika stora remsor.

2. Vrid remsorna till spiraler och placera i bakplåtspappersklädd långpanna. Pensla med uppvispat ägg igen och strö över sesamfrön eller chiliflakes eller både och.

3. Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 min eller tills de fått fin färg.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons