Recept: Glutenfritt – hallon- och limetårta sötad med honung

Hallon- och limetårta sötad med honung – glutenfritt
Glutenfri hallon- och limetårta sötad med honung – en tårta som gör sig utmärkt på alla kalas!
Annons

Hallon- och limetårta sötad med honung – glutenfritt

Recept: Glutenfritt – hallon- och limetårta sötad med honung

8 portioner
2 dl mandel
10 mjuka dadlar
5 mjuka aprikoser, torra och osvavlade
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
Fyllning:
3 små avokador
1 1/2 dl hallon
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 dl honung
1 tsk äkta vaniljpulver
1 1/4 dl kokosolja
Garnering:
björnbär

Annons

Annons

Gör så här:
1. Mixa mandel, urkärnade dadlar, aprikoser, kokos och kokosolja tills det bildas en deg som håller ihop.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ kallt.
3. Fyllning: Mixa avokadokött, hallon, limeskal, limesaft, honung och vaniljpulver till en smet. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till.
4. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst 5 timmar. Ta ut kakan 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med björnbär.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons