Ljuvliga hallonrutor med citronglasyr

Hallonrutor med citronglasyr
Ta fram långpannan – nu bakar vi massor av mumsiga hallonrutor med syrlig citronglasyr. Så enkelt och så gott!
Annons
Hallonrutor med citronglasyr
Långpannekaka med söta hallon och syrlig citron – gott och fräscht till många!

Recept hallonrutor med citronglasyr

32 st

5 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ dl mellangrädde
250 g hallon

Glasyr
200 g smör
8–9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Annons

Dekoration
2 askar färska hallon
citronmeliss
rivet citronskal

Ugn 200°

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggsmeten. Blanda samman.

2. Häll i kaksmeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Fördela bären jämnt i kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Känn efter med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna helt.

3. Glasyr: Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna. Vispa till en slät glasyr. Låt glasyren svalna något.

4. Bred glasyren över kakan. Låt stå tills glasyren stelnat. Skär kakan i bitar och dekorera med hallon, citronmeliss och lite rivet citronskal.

 

Läs mer:

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons