Halloumiburgare med picklad rödlök

Halloumiburgare
Goda vegetariska burgare gör du lätt av grillad halloumiost, paprika och marinerad rödlök. En fullkomlig smakexplosion i munnen!
Annons
Halloumiburgare
Att pickla rödlöken själv är enklare än man kan tro. Prova får du se! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättlagad halloumiburgare

4 port

500 g halloumi
2 röda paprikor
1 avokado

Picklad rödlök
2 rödlökar
1½ dl vatten
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes

Servering
8 salladsblad
4 hamburgerbröd

Annons

Gör så här
1. Picklad rödlök: Skala och skiva rödlökarna tunt. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt och chiliflakes. Låt lagen svalna något. Häll den ljumna lagen över rödlökarna och låt stå minst 1 tim, gärna längre.
2. Skär halloumin i skivor. Grilla skivorna hastigt på båda sidor. Skär paprikorna i stora bitar och grilla även dem.
3. Lägg salladsblad på underdelarna av hamburgerbröden. Kärna ur och skiva avokadon. Fördela avokado, paprika och halloumi på salladen. Toppa med marinerad rödlök och lägg på locken.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons