Hasselbackspotatis med extra allt

Hasselbackspotatis med bacon och ost
Låt potatisen stå i centrum och bjud på denna läckra variant av hasselbackspotatis. Fylld med både bacon och ost får den snabbt en given plats bland dina favoriträtter.
Annons
Hasselbackspotatis med bacon och ost
En lyxvariant av klassisk hasselbackspotatis.

Recept hasselbackspotatis med bacon och ost

4 port

4 bakpotatisar
2 pkt bacon à 125 g
400 g skivad ost
1 msk flingsalt
1 msk hackad gräslök

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tvätta och skiva bakpotatisarna i ca 4 mm tjocka skivor men inte rakt igenom. De ska sitta ihop i botten.

Annons

2. Lägg potatisarna i en ugnsform och stek längst ner i ugnen ca 1 tim eller tills potatisen är precis mjuk men inte mosig.

3. Mjukstek baconet och skär osten i bitar. Dela baconet på mitten.

4. Ta ut potatisen ur ugnen, strö över lite salt och stick växelvis in stekt bacon och ostskivor i skårorna.

5. Sätt in potatisen i ugnen igen ca 5 min eller tills osten smält ner lite grand.

6. Strö gräslök över och servera.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons