Recept: Hastbullar med kanelsmör

Recept: Hastbullar med kanelsmör
Hastbullar med kanel – en godbit du fixar på ett kick när sötsuget faller på!
Annons
Hastbullar med kanelsmör
Foto: Anders Norrsell

Hastbullar med kanelsmör

ca 25 stycken
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
150 g smör
3 dl mjölk, 3%
1 citron, rivet skal
Fyllning:
75 g smör
2–3 msk strösocker
2–3 tsk malen kanel
Garnering:
1 ägg
pärlsocker
florsocker

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål, och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölk och citronskal, och rör om.
3. Klicka ut degen i dubbla bakformar och lägg formarna på en plåt eller i ett muffinsbleck.
4. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, socker och kanel.
5. Gör en fördjupning mitt i bullarna och fyll fördjupningen med kanelsmör.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, och strö över pärl- och florsocker. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons